Gootsteen ontstoppen

Niets is zo vervelend als je te maken krijgt met problemen van de afvoerleiding. De gootsteen ontstoppen is dan noodzakelijk voor deze problemen. Door een vervelende gootsteenverstopping heeft u kans op water en stankoverlast en vieze kliederboel in de keukenkastjes DSP lost het voor u op.

Gootsteen ontstoppen (verstopping) Heeft u een gootsteenverstopping? Water spoelt moeilijk weg een typisch geval van een gootsteenafvoer die verstopt is. U kunt natuurlijk een loodgieter of ontstoppingsbedrijf bellen voor gootsteen te ontstoppen. Je kunt natuurlijk ook eerst zelf samen met oma met afwasmiddel en heet water proberen om de gootsteen te ontstoppen met soda of azijn. Dit zal bij een zware verstopping niet voor een oplossing zorgen.

Wat kun je zelf bij een verstopte gootsteen

Een verstopping in de gootsteen is een vervelende noodzakelijke klus die wij bij DSP best wel snel kunnen oplossen. Eerst kijken we met wat voor soort verstopping we te maken hebben. Dan demonteren wij de afvoer van de gootsteenafvoer en inspecteren wij de afvoeren. Bijna altijd is het probleem ontstaan door vet en etensresten wij gebruiken dan een verenmachine met vet snijder. Met een waterstofzuiger zuigen wij de afvoerleiding leeg tot er een goede reiniging plaats vind.

Verstopping in de gootsteen voorkomen

Is de gootsteenafvoer verstopt en wilt u eerst zelf aan de slag? hier vind je tips om de gootsteen te voorkomen met soda en azijn. Eerst schep je een eetlepel soda in putje dan voeg je een kopje azijn toe, laat dit een kwartier inwerken en giet dan kokend water op gootsteenafvoer. Met een beetje geluk lost de gootsteenverstopping op. Mocht u er zelf niet uitkomen dan mag u altijd contact opnemen met een monteur van DSP.

De gootsteenverstopping niet zelf kunnen oplossen

Om verstoppingen in de gootsteen te voorkomen kunt u het best een zeefje gebruiken dat op het putje past. Ook restjes van eten horen niet in de gootsteenafvoer thuis deze kunnen in de gft bak. Spoel een keer in de maand preventief een kopje soda in de gootsteenafvoer het voorkomt verstoppingen ergernis en wateroverlast. De monteurs van DSP staan altijd voor u klaar u kunt ons voor spoed 24 uur bereiken.